Termeni si conditii

www.portildinfier.ro – este denumirea comerciala a S.C. HAZARD S.R.L., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Jud. Neamt, Com. Dumbrava Rosie, strada Dumbravei nr. 139A, avand numar de ordine in Registrul Comertului J27/147/2000, cod unic de inregistrare fiscala RO12909684.

Orice informatie ( texte, poze, baze de date, produse, preturi, logouri,  reclame, etc) din continutul magazinului virtual www.portile din fier.ro este proprietatea SC HAZARD SRL. Orice preluare a continutului (integrala sau partiala) in alte scopuri decat in interes personal este sanctionata de legislatia privind drepturile de proprietate intelectuala.

Informatiile oferite in cadrul prezentului site sunt in limba romana. Contractul  de vanzare se incheie in limba romana.

Utilizarea site-ului de catre dumneavoastra constituie ACCEPTAREA prezentelor condiţii şi va obliga la respectarea acestora.

Orice informatie privitoare la contractul incheiat intre dvs. si SC HAZARD SRL se va stoca pentru un timp limitat si va fi disponibila pentru terti doar la solicitarea organelor judiciare.

Pentru orice eroare survenita in transmiterea de catre dvs. a datelor necesare prelucrarii comenzii plasate, aveti la dispozitie adresa de email office@portiledinfier.ro

Ulterior confirmarii de catre beneficiar a comenzii catre SC HAZARD SRL, consecintele transmiterii de catre beneficiar a unor eventuale date eronate sunt suportate integral de beneficiar.

Cu privire la codurile de conduita relevante,  conform art. 8 lit. e) din Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic, Legea 363/2007  privind combaterea practicior incorecte va rugam sa consultati legislatia specifica afisata pe site-ul ANPC, sectiunea "Acte normative".

Prevederile contractului la distanta se completeaza si cu legea 365/2002 privind comertul electronic republicata si modificata si cu OUG 34/2014 privind drepturilor consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii.

1.             DEFINITII SI TERMENI

 SC HAZARD SRL accepta incheierea contractelor la distanta si se obliga astfel sa repecte legislatia aplicabila incheierii, validitatii si efectelor juridice ale acestor contracte.

In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni folositi cu majuscule vor avea, daca din context nu rezulta altfel, intelesurile specificate mai jos:

VANZATOR – S.C. HAZARD S.R.L. 

CUMPARATOR – persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica care plaseaza o comanda in magazinul virtual www.portiledinfier.ro si care a acceptat termenii si conditiile prezentului contract la distanta.

CLIENT/UTILIZATOR – persoana fizica / persoana juridica care are sau obtine acces la continutul site-ului, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre SC HAZARD S.R.L (electronic, telefonic, etc)

MAGAZIN VIRTUAL: paginile  web apartinand  SC HAZARD S.R.L  care se afla la adresa www.portiledinfier.ro, prin intermediul caruia cumparatorul are acces la informatii privind produsele oferite spre vanzare de catre SC HAZARD S.R.L 

Paginile web includ informatii sub forma de text, imagini, preturi, logo-uri, promotii, oferte, animatii, filme, etc ce compun site-ul www.portiledinfier.ro

BUNURI: produse puse la dispozitia cumparatorului spre vanzare de catre vanzator prin intermediul magazinului virtual www.portiledinfier.ro. Produsele nu se afla in stocul curent de marfa al vanzatorului. Acestea se produc la comanda si timpul de livrare este comunicat cumparatorului telefonic si prin posta electronica in functie de marimea comenzii.

SERVICII: servicii puse la dispozitia cumparatorului de catre vanzator prin intermediul magazinului virtual www.portiledinfier.ro.

COMANDA ONLINE: comunicare virtuala dintre vanzator si cumparator prin care cumparatorul intentioneaza sa achizitioneze bunuri de la vanzator, pe care acesta din urma este de acord sa le livreze iar cumparatorul este de acord sa le plateasca.

COMANDA CONFIRMATA: comanda efectuata online prin intermediul magazinului virtual www.portiledinfier.ro de catre un cumparator ale carui date de identificare si detalii cu privire la comanda sa au fost validate telefonic ca urmare a contactului dintre acesta si operatorul serviciului suport clienti SC HAZARD SRL.

 CONTRACT – reprezinta contractul la distanta incheiat intre vanzator si cumparator, fara prezenta fizica simultana a vanzatorului si a cumparatorului.

CONTINUT- toate informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament  electronic;
-  continutul oricarui e-mail trimis cumparatorilor de catre vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
-  orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al vanzatorului, cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
-  informatii legate de bunurile si/sau serviciile si/sau tarifele practicate de vanzator intr-o anumita perioada;
-  informatii legate de bunurile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
-  date referitoare la vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

 DOCUMENT – prezentele Termene si Conditii.

 SPECIFICATII – toate specificatiile si/sau descrierile bunurilor si serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1. Prin inregistrarea unei comenzi pe site, cumparatorul este de acord cu comunicarea telefonica si prin posta electronica prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea primita de catre cumparator, dupa efectuarea comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) si/sau telefonic.

 2.3. Contractul se considera incheiat intre vanzator si cumparator in momentul primirii de catre vanzator de la cumparator,  prin intermediul curierului a contractului semnat.

2.4. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre vanzator pe site vor sta la baza contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre vanzator sau un furnizor al acestuia pentru bunurile achizitionate.

3.  POLITICA DE VANZARE ONLINE

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei comenzi on line ii este permis oricarui client/cumparator.
Pentru motive justificate SC HAZARD SRL isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul clientului/cumparatorului in vederea efectuarii unei comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii clientului/cumparatorului pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel SC HAZARD SRL.  In oricare dintre aceste cazuri, clientul/cumparatorul se poate adresa departamentului de relatii cu clientii al SC HAZARD SRL,  pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor sus mentionate.

3.2. Comunicarea cu vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

 3.3. SC HAZARD SRL  poate publica pe site informatii despre bunuri si/sau servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care SC HAZARD SRL  are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

3.4. Toate tarifele aferente bunurilor si/sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.(19%)

3.5. In cazul platilor online vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai cumparatorul.

3.6 Toate informatiile folosite pentru descrierea bunurilor si/sau a serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

4. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

5.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea exclusiva a SC HAZARD SRL, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

5.2. Clientului/cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de SC HAZARD SRL,  includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al SC HAZARD SRL  asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul scris expres al SC HAZARD SRL.

5.3. Orice continut la care clientul/cumparatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre SC HAZARD SRL  si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea SC HAZARD SRL   cu referire la acel continut.

5.4. Clientul/cumparatorul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile documentului.

5.5. In cazul in care SC HAZARD SRL  confera clientului/cumparatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care clientul/cumparatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea SC HAZARD SRL  pentru respectivul client/cumparator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

5.6. Niciun continut transmis catre client / cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea SC HAZARD SRL  si/sau al angajatului/prepusului SC H AZARD SRL  care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

5.7. Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

6. COMANDA

6.1. Clientul/cumparatorul poate efectua comenzi pe site, prin adaugarea bunurilor si/sau serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Adaugarea unui bun/serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa confirmarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi.

6.2. Prin confirmarea comenzii, cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.

6.3. Prin confirmarea comenzii, cumparatorul consimte ca vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea cumparatorului.

6.4. Vanzatorul poate anula comanda efectuata de catre cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
6.4.1. netrimiterea de catre cumparator a contractului semnat;
6.4.2. neplata sumei pe care vanzatorul a comunicat-o cumparatorului prin contract;
6.4.3. datele furnizate de catre client/cumparator, pe site sunt incomplete si/sau incorecte;

6.5. In cazul in care un bun si/sau serviciu comandat de catre cumparator, nu poate fi livrat de catre vanzator, acesta din urma va informa clientul/cumparatorul asupra acestui fapt.

6.6 Cumparatorul nu poate renunta la produsul comandat conform

Art. 10, litera c) din Ordonanta nr. 130 / 31.10.2000 modificata prin O.U.G. 174 / 2008:
Art. 10. – Consumatorul nu poate denunta unilateral următoarele tipuri de contracte, cu exceptia cazurilor in care partile au convenit altfel:
c) contracte de furnizare a unor produse executate dup
a specificatiile consumatorului SAU a unor produse distinct personalizate, precum si a acelora care, PRIN NATURA LOR, NU POT FI RETURNATE sau care se pot degrada ori deteriora rapid.

7. CONFIDENTIALITATE

7.1. Informatiile de orice natura furnizate de catre cumparator/client vanzatorului, vor ramane in proprietatea vanzatorului un timp limitat si vor fi disponibile pentru terti doar la solicitarea organelor judiciare.

7.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de cumparator/client cu privire la comanda/contract fara consimtamantul prealabil scris al vanzatorului.

7.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului.  SC HAZARD SRL nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

7.4. Prin inscrierea in baza de date a SC HAZARD SRL,  clientul/cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai SC HAZARD SRL:  furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii; alte companii cu care SC HAZARD SRL  poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor si/sau a serviciilor, etc.

 

   Orarul de functionare:

Comenzile pot fi plasate online oricand, dar perioada de procesare a acestora se desfasoara zilnic in intervalul

8.30-16.30

     Comenzile plasate in zilele de sambata, duminica si sarbatorile legale vor fi procesate in urmatoarea zi lucratoare.

 

Vanzatorul isi asuma acceptarea comenzii din partea cumparatorului in momentul in care exista o confirmare telefonica sau prin e-mail. 

Odata lansata comanda online cumparatorul este de acord cu forma de comunicare ulterioara (telefonic sau electronic) precum si cu modul de operare al vanzatorului

Orice comanda confirmata implica vanzatorul si consumatorul persoana fizica intr-un contract la distanţă.

Contractul de furnizare de bunuri sau servicii încheiat între SC HAZARD SRL , in calitate de vanzator şi un client / cumparator, în cadrul prezentului sistem de vânzare organizat de catre SC HAZARD SRL , va uliliza în mod exclusiv, înainte şi la încheierea acestui contract, tehnica de comunicatie la distanţa cuprinsa in magazinul virtual;

Momentul încheierii contractului la distanţa cu persoana fizica, respectiv, al incheierii contractului de vanzare cu persoana juridica, îl constituie momentul primirii de catre SC HAZARD SRL a contractului semnat de catre beneficiar

Obligatii ale vanzatorului:

Vanzatorul pune la dispozitia cumparatorului, in mod gratuit, informatii profesionale cu privire la produsele si serviciile sale pentru a atinge finalitatea mentionata in comanda online.

Continutul publicat in magazinul virtual SC HAZARD SRL,  are caracter orientativ si sunt  informatii despre produsele comercializate de acesta cat si alte date considerate de SC HAZARD SRL  ca fiind de interes pentru CUMPARATORI.

SC HAZARD SRL  este detinatorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuala asupra magazinului virtual, respectiv asupra marcilor, designului, functionalitatilor site-ului, imagini si specificatii tehnice.

Caracteristicile produselor si documentatia tehnica aferenta acestora, prezentate pe site sunt puse la dispozitie de catre producatori si furnizori iar SC HAZARD SRL  ofera suportul tehnic pentru afisarea lor.

Vanzatorul intreprinde demersuri in mod constant pentru a prezenta informatii cat mai corecte si relevante pentru produsele oferite spre vanzare. Daca preturile sau alte informatii despre produs au fost afisate gresit ne alocam dreptul a nu onora comanda si de a anunta clientul in legatura cu eroarea intervenita daca livrarea nu s-a efectuat. 

Imaginile produselor sunt afisate in magazinul virtual cu titlul de prezentare. Produsele efectiv comandate pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

La solicitarea si cu acordul consumatorului,  SC HAZARD SRL  poate recomanda cumparatorului achizitionarea altui produs de o calitate şi la un pret echivalente cu cele solicitate in prima comanda. Comanda initiala se considera anulata la data confirmarii comenzii produsului/produselor ce inlocuiesc produsul initial.

Preturile produselor sunt actualizate.

Pretul produsului comandat este cel afisat la data plasarii comenzii.

Promotiile sunt valabile:

 pentru perioade limitate de timp specificate pe pagina de prezentare a produselor din magazinul virtual;

 in limitele stocurilor disponibile;

SC HAZARD SRL nu poate fi facut responsabil pentru prejudiciile create de informatiile publicate in magazinul virtual din erori ce nu-i apartin.

SC HAZARD SRL  isi rezerva dreptul de a completa si/sau modifica orice informatie din magazinul virtual fara a anunta in prealabil utilizatorii site-ului.

Comunicarea cu magazinul virtual se face in momentul interactiunii, prin publicarea opiniilor cu privire la produsele si serviciile SC HAZARD SRL, prin intermediul formularului de contact disponibil, prin intermediul adresei de email office@portiledinfier.ro si/sau telefonic serviciu clienti 0751172433, suport tehnic 0754027852 sau tehnic@portiledinfier.ro 

SC HAZARD SRL   isi rezerva dreptul de a contacta vizitatorul magazinului virtual pe email sau telefonic daca in urma interactiunii cu site-ul acesta completeaza datele de identificare si contact si solicita in mod expres orice tip de informatie disponibila.

Facturare si alte documente insotitoare ale coletului

Vanzatorul va emite pe baza informatiilor detinute de acesta si a celor furnizate  de cumparator o factura pentru bunurile livrate. Totodata, coletul va fi insotit de documentatia prevazuta de lege pentru produsul /produsele comandat(e), dupa caz: certificat/declaratie de conformitate, certificat de garantie, instructiuni de utilizare, etc.

Limitarea raspunderii

SC HAZARD SRL  nu raspunde pentru prejudiciile create, din cauze ce exclud culpa sa,  de nefunctionarea magazinului virtual precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea accesarii paginilor magazinului virtual (ex. defectiuni la reteaua de internet).

Riscuri si responsabilitati 

Vanzatorul este responsabil de ambalarea corespunzatoare a bunurilor. Documentatia tehnica aferenta produselor este afisata pe site.

Riscul deteriorarii bunului se transfera la cumparator in momentul predarii efective a bunului.

Vanzatorul isi asuma responsabilitatea livrarii produselor comandate de cumparator.

Acceptarea bunurilor

La prezentarea de catre firma de curierat a coletului, va rugam sa semnati de primire si sa achitati contravaloarea acestuia. Ulterior, puteti desigila coletul si verifica produsul.

Cumparatorul are dreptul sa nu accepte bunurile livrate in cazul in care acestea nu sunt conforme cu detaliile tehnice specificate in comanda. In acest caz vanzatorul isi asuma responsabilitatea aducerii produselor la conformitate.

Transferul de proprietate

In cazul platii prin OP sau card, cumparatorul va intra in proprietatea marfii dupa confirmarea platii. 

In cazul livrarii bunurilor prin curier, cu plata ramburs, cumparatorul va intra in proprietatea marfii si va avea dreptul sa deschida coletul dupa semnarea documentului de transport si efectuarea platii.

Forta majora  

Forta majora, (eveniment imprevizibil, incontrolabil si inevitabil ce afecteaza derularea contractului), exonereaza de raspundere partea care o invoca.

Litigii. Legea aplicabila

Relatiile contractuale dintre parti sunt guvernate de legea romana. Orice litigiu care nu poate fi rezolvat pe cale amiabila va fi trimis spre solutionare instantelor competente.

 

Program de functionare

Procesare comenzi:

Luni-Vineri: 8-17

(Comenzile plasate in zilele de sambata, duminica sau in sarbatorile legale vor fi procesate in urmatoarea zi lucratoare.)
Consultanta:

Luni-Vineri: 8-17

Sambata: 8-14

Contacteaza-ne!

Articole - Roportal
Web design and programming AllStudio design